Gyermekmeditáció

Hétfő 9:15-9:45 Szőlő csoport

Hétfő 9:45-10:15 Szilva csoport

Merényi Marianna 30 perces meditációs foglalkozásain a gyerekek játékos formában, a légzésen, a mozgáson, a különféle érzékeléseken és a képzeleten keresztül tapasztalják meg a körülöttük lévő világot és a belső világukkal való kapcsolatot. Légzőgyakorlatokat, mozgásos, érintéses, fantáziajátékokat játszunk, valamint a különféle érzékelések tudatosításával közösen megtapasztaljuk a körülöttük lévő világot. Később a gondolatainkat, érzéseinket fedezzük fel, így teremtve kapcsolatot a belső világunkkal.

www.gyermekmeditacio.hu

Sakkjátszótér

Hétfő 15:30-16:00

Krizsán Edith nemzetközi sakkmester kiscsoportos, játékos sakkoktatása Polgár Judit Sakkjátszótér című sakkmódszere segítségével. A gyerekek megismerkednek a figurák nevével, néhány alaplépéssel és a sakktáblával.

Mozgásfejlesztő tánc

Kedd 9:30-10:10

Balett-gimnasztikai alapokra épülő, játékos, táncos mozgásfejlesztő foglalkozás Bengyel Orsival. Fiúknak is! Elsődleges szempontunk a képességfejlesztés, emellett a gyakorlataink segítik a helyes testtartás kialakulását, fejlesztik a testtudatot, valamint a két agyfélteke közös működését erősítik, a koncentrációt, finommotorikát fejlesztik, amelyek a tanulási képességekre vannak kedvező hatással. A foglalkozásokon az ismertebb klasszikus balett darabokra (pl. Diótörő) táncolunk és az improvizációra is nagy hangsúlyt fektetünk. 

Miniakadémia

Szerda 8:30-9:15

A Miniakadémia alapvető célkitűzése a gyermekek játékos formában történő felkészítése az iskolára és az aktív életre. Interaktív tábla és érdekes, változatos tevékenységek biztosítják a gyermekek érdeklődésének felkeltését és fenntartását.  Az interaktivitás élményszerűvé teszi a tanulást és elmélyíti a megszerzett ismeretanyagot. A tanulás és a játék összekapcsolásával a gyermekek kalandos közösségi játékként és nem tanulásként élik meg a foglalkozásokat.

Angol

Csütörtök 9:00-9:30 Haladó

Csütörtök 9:30-10:00 Kezdő

Játékos angol foglalkozás, sok mesével, dallal, mondókával.

Mocorgó bábos torna

Csütörtök 16:00-16:45

Mesére alapozott bábos mozgásfejlesztő torna. Énekek, mondókák és játékok között kalandozva a Mocorgó foglalkozás célja a mozgás megszerettetése, a mozgáskedv megőrzése, a mozgástapasztalatok bővítése, a fizikai erőnlét és a testi képességek fejlesztése, valamint a mozgás eszközeivel az értelmi struktúrák és a szociális képességek fejlesztése.

www.mocorgo.com

Úszás a Darnyi Tamás Úszóiskolában

Péntek délelőtt

A Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a gyerekek tudásszintjüknek megfelelő, lehetőségekhez mérten homogén csoportra osztva, tapasztalt, szakképzett, jó hangulatú úszóoktatóktól sajátítják el az úszás tudományát.

www.darnyitamasuszoiskola.hu

Korcsolya a Steps on Ice SE-nél

Téli időszakban

Helyszín: Oxygen Wellness Sportközpont

A Steps on Ice SE-t Elek Attila olimpikon jégtáncos indította útjára 2010-ben. Náluk a gyerekek megtanulhatják az alapokat, korizhatnak csak hobbiból, de jó helyen vannak akkor is, ha igazi versenyző sportolóvá szeretnének válni.

www.facebook.com/stepsonice/

Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció, az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után.