Kisállataink

A csoportszobákban természetsarkokat rendeztünk be. A gyerekek segítségével kényelmes terráriumokat alakítottunk ki Csigusznak, az afrikai óriáscsigának, és Szundinak, a leopárdgekkónak. Az állatok megismeréséhez oktató játékokat is készítettünk. A gyerekek nagy örömmel segítenek a kis állatok mindennapos gondozásában.

   

   

Madárbarát Óvoda

Óvodánk 2017-ben csatlakozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát Óvoda Programjához, és munkánk eredményeképpen 2018 tavaszán elnyertük a megtisztelő Madárbarát Óvoda címet. A program részeként a gyerekek segítségével etetjük-itatjuk, megfigyeljük az óvoda közelében élő kismadarakat. A madarak megismerését madárhang-felvételek, oktató játékok, mozgásos és kézműves foglalkozások teszik még izgalmasabbá.

   

Hermann Ottó Vándortanösvény

Herman Ottó Intézetnek köszönhetően több héten keresztül vendégeskedett nálunk a Herman Ottó Vándortanösvény, rengeteg oktató játék és egyszerű kísérleti eszközök gyűjteményével, amikkel játszva fedezhetik fel a gyerekek természet titkait, Magyarország növény- és állatvilágát.

   

Segítőkutyás foglalkozások

Érzékenyítő programunk keretében visszatérő vendégeink a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület munkatársai és kutyusai, akik már sok izgalmas segítőkutyás bemutatót tartottak számunkra. A kutyusokkal közelebbről is megismerkedhettünk a nyáron, kutyás sajtkukac táborunkban.

   

Állatbemutatók

Időről időre vendégül látunk óvodánkban különleges állatokat és gondozóikat.

2017-ben 3 csodálatos madár járt az óvodánkban: egy Harris-ölyv, kárókatona és holló. Az előadás során sok érdekességet hallottunk a madarak életéről, viselkedéséről, miközben közelről is alaposan megvizsgálhattuk őket. Teraszunkon az ölyv reptetésére is sor kerülhetett, és a ragadozó madár jelenléte sok kis helyi madarat odavonzott: szarkát, balkáni gerlét, szajkót és dolmányos varjút is megfigyeltünk a szomszédos fákon.

2018-ban egzotikus állatokat láttunk vendégül. Panker Máté törzsállattenyésztő agrármérnök tartott számunkra interaktív foglalkozást a gyerekek bevonásával. A szakállas agámával, a leopárdgekkóval, a sisakos kaméleonnal, a madárpókkal és a királypitonnal is megismerkedhettünk közelebbről.

   

   

Kirándulások

Ovisainkkal gyakran teszünk kisebb sétákat a közeli Tabánban és a Budai Várban, és gyakran szervezünk buszos kirándulásokat is. Az elmúlt években bejártuk többek között a Hármashatárhegy Kicsi Kék Túráját, meglátogattuk a Martonvásáron a Brunszvik-kastély kertjét, megcsodáltuk a hóvirágok virágzását az Alcsúti Arborétumban, medvéket etettünk a Veresegyházi Medveotthonban, kirándulást tettünk a Budakeszi Vadasparkban stb.


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum