Kommunikációs képességek óvodás és kisiskolás korban

Tréning szülőknek és szakembereknek Bilimbo Naphegyen

2016. október 28. 9:30-15:30

…mindezt montessorisan, játékosan, a gyermek saját belső fejlesztő potenciálját jól használva.
 

Nem érti?
Nem mondja?
Nem hallja?
Nem működik együtt?
Vette az adást?

 

A tréning tematikája

  • Mit rejt a heterogén csoport, mit tanul egymástól a különböző képességű gyerekek csapata?
  • Milyen az a modell, amivel átláthatóvá válik, hogy a beszéd és a kommunikáció nagyon bonyolult folyamat.
  • Hogyan tanuljunk meg szülőként, szakemberként támogató attitűddel állni a kihívásokkal küzdő gyermekek mellett?
  • Megismerjük, hogy az egyes gyakorlatokkal mit, miért fejlesztünk, és ezeknek a céloknak hogyan tudjuk megfeleltetni a Montessori eszközöket.
  • Megbeszéljük, hogy milyen speciális nyelv a magyar, és ez milyen különleges iskolai előkészítő feladatokat kíván.
  • Sok eszközt ismerünk meg és egy nagyon gyakorlati gondolkodásmódot, mely segítségével a résztvevők bátran bele tudnak vágni a nyelvi képességek fejlesztésébe, akár otthon, akár csoportos szituációkban.
     

Bokor-Bacsák Györgyi

2006-ban fejeztem be tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán szomatoterapeuta (mozgáskorlátozott személyek minden irányú fejlesztése) és logopédia (kommunikáció- és beszédzavarral küzdő személyek terápiája) szakirányon.

Logopédusként és mozgásfejlesztőként a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy személyre szóló, hatékony megoldási módot keressek a nehézségekhez, mivel minden ember egyéni, egyéniek az adottságai és a problémái is.

Szívesen dolgozom különböző életkorú és adottságú emberekkel, szakmai tapasztalatom egy részét halmozottan fogyatékos kisgyermekek beszédterápiájában, másik részét magánpraxisomból szereztem, számos embert (gyermeket és felnőttet egyaránt) segítve a hatékonyabb kommunikációs stratégiák megtalálásában.

Érdekelnek a különleges élethelyzetű emberek problémái, legyenek azok a teljes személyiség kibontakozását érintőek, vagy épp csak esztétikaiak. A kommunikáció, mint alapvető emberi jog, nem korlátozódhat csupán a hangzóbeszédre, ennél sokkal szélesebb spektrumot ölel fel: onnantól, hogy a kommunikációs szándék megszületik, egészen odáig, hogy hatással tud lenni a környezetére, számos probléma fordulhat elő.

A tréninget tartja: Bokor-Bacsák Györgyi szomatoterapeuta, logopédus (szomatologopedia.hu)

Időpont: 2016. október 28. 9:30-15:30

Helyszín: Bilimbo Naphegy Montessori Óvoda

Cím: 1016 Budapest, Nyárs utca 3.

Ára: 9 000 Ft, mely egy kis jegyzetet, teát, kávét, üdítőt is magában foglal.

Jelentkezés: bilimbo@bilimbo.com

Képgaléria


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum