Montessori kistudós tábor

3-5 és 5-8 éveseknek

„Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” (Maria Montessori)

Nagy szeretettel várunk benneteket idén is Montessori táborunkba, ahol nemcsak a jól ismert Montessori eszközökkel találkozhattok, de megismerkedhettek a speciálisabb játékokkal, sőt mi magunk is elkészítjük a saját kedvenc eszközünk, amit a hét végén már otthon is kipróbálhattok. Különös figyelmet fordítunk a hét során azokra az alapelvekre, amikre maga a módszer is épül, a 3-lépcsős leckére, a szőnyeghasználat szerepére, a csendjátékban rejlő béke és feltöltődés fontosságára.

Minden nap egy izgalmas területet dolgozunk fel, sok-sok játékkal, mesével és kézműveskedéssel. Hétfőn praktikus ismereteinket bővítjük, cipőt és masnit kötünk, cipzározunk, asztalt terítünk és sütünk egy csoki tortát, miközben gyakoroljuk a mérőedények használatát, és tojást is törünk. Kedden az érzékelésfejlesztéssel foglalkozunk, irányokkal, formákkal ismerkedünk. Szerdán a számok varázslatos világa vár minket, csütörtökön betűket simogatunk és homokba rajzoljuk a nevünket. Pénteken pedig kozmikus ismereteinket bővítjük, mert megismerkedünk a főbb földrészekkel, bolygókkal. Gyere velünk erre az izgalmas kalandra!

Bilimbo Naphegyen: 2024. június 17-21.

Napirend és étkezés

Délelőttönként izgalmas tematikus programokkal várunk Benneteket, majd minden nap ellátogatunk a közeli Pom Pom játszótérre. Ebéd után csendes pihenőt tartunk, amit a gyerekek igényének, szülők kérésének megfelelően alvással vagy szabad játékkal, kézműveskedéssel tölthetnek a gyerekek. Délután a témához kapcsolódó újabb programok, az aznapi alkotások befejezése, kipróbálása illetve elfogyasztása, vetélkedők, bábozás, Montessori és szabad játékok következnek.

A gyerekek a táborok teljes időtartama alatt szabadon ismerkedhetnek, játszhatnak Montessori eszközeink széles kínálatával is. Napi háromszori étkezést és további egy gyümölcsevést biztosítunk számotokra.

Képgaléria


Ezen oldal tartalmát és programjainkat szerzői jog védi, bármilyen reprodukció az eredeti szerzővel történő egyeztetés nélkül, jogi eljárást von maga után. | Mesevarázs Kft. © Minden jog fenntartva | Impresszum